tisdag 6 april 2010

Muffin vs Cupcake

Ja vad är egentligen skillnaden? Fikade med en väninna på favoritfiket (ni som känner mig vet vilket) då hon berättar att hon nyligen fått reda på vad skillnaden mellan muffin och cupcake är. När jag tidigare funderat på denna högst intressanta fråga har jag mest tänkt att det ungefär är samma sak, men att 'vi' och 'dom' kallar det för olika saker bara. Ack så fel man kan ha..!Det här är tydligen en fråga i vilken många har mycket bestämda åsikter. Detta blev jag varse när jag kollade runt på nätet, det finns till och med en officiell facebooksida för muffins vs cupcakes! Hos cakespy.com (som jag f.ö måste belägga med dreggelvarning pga deras smarriga kakrecept med farliga närbilder) tar de frågan på högsta allvar. En person lämnade följande tydliga beskrivning:

"If you threw a cupcake against the wall, you would hear something of a 'poof!' If you threw a muffin, you would hear a 'thud!'"

Vidare verkar det vara en fråga om frosting eller inte frosting. Men även storleken har betydelse, och såklart innehållet. Cupkace beskrivs mer som en liten och söt munsbit till kaffet, medan muffin är större, lite matigare och kan således utgöra en hel frukost. Att det är lite av en prestigefråga tycker jag mig också kunna skönja.. Eller vad säga om det här;


Själv har jag inte riktigt tagit ställning i frågan och har ingen intention att göra det heller. Jag menar, lite variation har väl aldrig skadat? Så länge fikastället har något av dem är jag rätt nöjd. Skulle det däremot vara så att de dristat sig till att missa denna självklara del i kaksortimentet skulle jag kunna hålla med Björn i denna sköna låt:)


Det var allt för idag! Ta hand om er.
S.

1 kommentar:

  1. hahahahahaaaaa Björn lever än!:) ja, cupcake skulle jag vilja säga är en sån med klet..;) kram j

    SvaraRadera