måndag 5 april 2010

Sneak a peak..

Det var nog med dessa söta barnkoftor som mitt intresse för handarbete började ordentligt. "Handarbete" låter förresten så omodernt liksom, någon som har ett bättre ord?
Fick mönstret av min syster och hennes stickarglädje smittade av sig på mig! Koftan är stickad i ett stycke, man behöver bara kunna öka och minska, men det var nog så klurigt till en början. Jag använde ett jätte härligt garn som finns i många vackra färger; Baby Cashmerino från Debbie Bliss. En kofta har min väninnas dotter fått i doppresent (mycket uppskattat) och en har jag sålt. De här finns kvar (en har inga knappar än):

Jag har inte kommit underfund med hur bilderna ska läggas på rad i stället för under varandra. Även om jag gör så när jag skriver inlägget kommer de ändå under varandra när jag publicerar.. Det tar ju väldigt mycket plats men får vara så så länge.

Har också testat att tova - i tvättmaskinen alltså :). Det är lite för mycket jobb bakom koftorna för att det ska löna sig att sälja dem. Men de här gulliga tossorna går mycket fortare att göra. Det är ett jätte enkelt mönster som finns hos Garnstudio.com. Sen är det bara att slänga in dem i tvättmaskinen så blir de tovade. Fick dock tvätta dem två ggr för att det skulle bli bra. Beror väl på vilket garn man använder.. Provade att göra dem tvåfärgade för att piffa till dem lite:
Att virka är också lite meditativt för mig, man kan koppla bort allt och bara koncentrera sig på det man har framför sig. Än så länge har det bara blivit mormorsrutor. Efter att jag sett en jätte söt filt på en blogg provade jag göra samma mönster efter eget huvud. Tycker det är härligt med de olika färgerna och att testa olika kombinationer.
Här är resultatet:


För några veckor sedan fick jag äntligen tummarna loss och fixade till mitt syrum! Rummet har mest bara använts som förvaring och varit ett riktigt fulrum. Hittade en ljusblå dagbädd på IKEA som skulle vara perfekt i mitt rum. Gissa om jag fick panik när jag en dag inte hittade den på deras hemsida! Lite förvarning att den ska tas bort från sortimentet kanske?! Ännu en gång kom min räddning genom blocket :) En tjej i Malmö sålde den, lite långt att köra men passade på att göra mitt sedan länge planerade första besök på
Stoff & Stil. Så ett antal meter tyg och lite tillbehör fick också följa med hem till Tullstorp!
Så här ser rummet ut:Det var allt för idag, har suttit framför datorn mest hela dagen. Dags att äta lite tror jag bestämt.
Må fint /S.

2 kommentarer:

 1. Vilket fantastiskt pysselrum du har skapat!!!
  fick själv bara lust att starta att pyssla och syssla.
  du klarar verkligen skapa det jag drömmer om i mina dagdrömmar. du har en underbar smak och talang gumman.
  puss och kram från Louise

  SvaraRadera
 2. guud spå fint det blev. Pysslig du e!

  SvaraRadera